2018-01-19 57 views
今日放工想食拉麵,男朋友話發現有間拉麵幾好食,結果去到先知佢講個間系上星期我同我一齊去食嘅豚道樂OMG🙈🙈🙈😭😭救命,好彩啲拉麵都算好食金次我叫左特上辛辣拉麵,我覺得唔夠辣囉,如果在辣啲會更好味,因為湯較濃麵又彈牙佢叫松葉蟹山崎湯拉麵,個侍應拎俾我,碗上面勁多蟹肉,但系果湯吾太濃。不過都算好食嘅。蒜蜜叉燒都幾香口,容易咬,唔係幾油膩炸餃子一咬落去就知道係新鮮炸出嚟,因為咬落去爆汁熱到飛起,外皮脆卜卜。咬到一半,依然不停冒出來,同埋啲餡都勁多肉。最後用一支飲品慶祝Happy Friday,信州白提子梳打及蘋果梳打,都OK嘅唔係話好甜。

特上辛辣味噌拉麵

松葉蟹海老蕃茄湯拉麵

蒜蜜叉燒
都幾香口,容易咬,唔係幾油膩
蒜密味叉燒
炸餃子