2018-04-14
難得過海工作,便相約男友到北角撐枱腳,並再次重臨呢間充滿情調La Kaffa~以火車英倫風作主題的餐廳吸引不少小情侶、一家大細前來進餐,7點左右已經坐滿人了~蕃茄意式肉丸很有ikea的感覺,舖上面嘅係濃厚嘅蕃茄醬,中間仲夾雜左超邪惡嘅芝士,我地當然三兩啖就好快將佢食完🤭白酒忌廉燴青口一如過往嘅水準!超香嘅白酒味,但同樣多點忌廉令個汁"杰"啲味道會更好,不過我同男友都停不了口咁將個汁當湯咁飲晒😂😂 黑松露香菇萹意粉一上菜就聞到超香黑松露味🤤仲有幾片大大片嘅芝士,而且多菇又多汁,可以一路伴著餸同汁咁食到尾,唔會似有時食果啲意粉食食下已經變左齋啃意粉🤦🏻♀香烤德式豬手都幾值得推薦!切開時係聽到"咯咯"嘅清脆聲音,擔心會唔會烤到肉質老晒,但驚喜地肉質係超鮮嫩的!😍而且仲超香肉味,個人認為唔使沾任何醬汁豬手嘅味道已經好出,唔錯!👍🏻我地兩個人食左500幾左右,算係中上價錢,但以食物嘅水準同餐廳嘅情調黎講都算值回票價~