2020-12-07
無能嘅政府加上自私自利嘅老舞群組搞到全港人埋單,變返限聚令嘅兩人一枱,好唔容易先約到個朋友出嚟食返餐飯吹吓水。今次又來到荃灣呢間餐廳,上次你食過環境舒適又好味,就帶埋個朋友嚟食。由於限聚令嘅關係搞到要整D板檔住,不過反而增加左私隱度。同上次一樣佢有一個Special Menu放喺門口:再睇吓其他餐牌:我哋每人叫咗一個set。前菜有兩款包,浸落啲忌廉湯度好夾,包亦都好鬆軟。凍朱古力咖啡,大大杯滿到瀉,賣相好靚,咖啡味香濃。朋友嘅朱古力奶昔,亦都係即場調配,高級。香烤意式烤原條牛面肉,上菜幫我地切好,牛面肉非常之淋,識落一啲渣都冇,調味亦都好出色。海鮮拼盤,有足足三塊海魚,其中一款應該係鱸魚嚟,口感一流,滑到入口即溶嘅感覺,大蝦青口同蜆肉都非常新鮮,再配埋即焗嘅薯仔,非常滿足。套餐仲包埋甜品,大大嚿嘅士多啤梨味蛋糕,兩個麻甩佬都食到好飽。順帶一提,餐廳以貓作為主題,有個大電視播下啲貓嘅有趣短片,我哋喺餐廳嘅時候仲幫我買Tom&Jerry,好有回憶啊!真係一個聚腳好地方。
由於限聚令嘅關係搞到要整D板檔住,不過反而增加左私隱度。
同上次一樣佢有一個Special Menu放喺門口:
再睇吓其他餐牌:
我哋每人叫咗一個set。
前菜有兩款包,浸落啲忌廉湯度好夾,包亦都好鬆軟。
凍朱古力咖啡,大大杯滿到瀉,賣相好靚,咖啡味香濃。
朋友嘅朱古力奶昔,亦都係即場調配,高級。