2020-12-28
好耐無post食評啦!亦都好耐冇去Cafe😋😋係24號平安夜食,同朋友食完正餐之後由銅鑼灣行去星街🤣本身諗住去另一間,去到已經5:00但係因為限聚令食肆要閂六點!我哋本身係另外一間要等七台客,即係分分鐘未到我哋已經閂門😂😂然後就落咗去月街!呢 間都要排兩三台,不過為數比較多應該機會大啲, 所以我哋都照等,大約10分鐘到就有位了!見到有個聖誕🎄甜品法式多士,諗住應吓節叫嚟試吓,點知冇晒啦🥲咁我哋就叫咗其他甜品,檸檬撻同埋紐約芝士餅。檸檬撻檸檬味好出夠酸開胃幾好食😋New York cheese cake 好難唔好食😂不過佢呢隻係比較林身啲,平時出面食開會有啲係比較實淨少少,不過都係好食嘅嘢飲方面大家都叫咗伯爵latte , 一杯凍一杯熱嘅,分量正常(當然大杯少少梗係好啲啦😝)伯爵茶味飲到少少,奶泡甜甜哋幾好味。呢度環境幾寫意不過座位好迫夾。6點夠鐘走人,最後我哋又喺月街度行返去銅鑼灣😂😂📍 APT. Coffee (灣仔)灣仔月街2-12號地下A&B號舖
咁我哋就叫咗其他甜品,檸檬撻同埋紐約芝士餅。
檸檬撻檸檬味好出夠酸開胃幾好食😋
伯爵茶味飲到少少,奶泡甜甜哋幾好味。
呢度環境幾寫意不過座位好迫夾。
6點夠鐘走人,
最後我哋又喺月街度行返去銅鑼灣😂😂
📍 APT. Coffee (灣仔)
灣仔月街2-12號地下A&B號舖