2021-10-29
星期六嘅銅鑼灣人頭湧湧🙍🏻♀️🙍🏻🙎🏻♀️🙎🏻🙎🏾♂️🙎🏻♂️ 兩點鐘想食個下午茶周圍都要等位 嚟到呢間茶餐廳門外時裏面已經坐滿 侍應叫我哋喺門外等 🙋🏻♀️但係當我同後面嘅人好守規矩咁等嘅途中 餐廳竟然比後來嘅兩枱客直入 完全無人理🤷🏻♀️終於入到座喇 但係一坐低已經覺得同坐喺街無分別 完全感受唔到有冷氣 ☀️🥵以為係因為大門成日開住所以先咁熱 就嗌嘢食 😰不過越坐越唔對路 無論大門係開定閂都好熱 🥵我叫咗個湯河 食完已經成頸都係汗 當日銅鑼灣氣溫係34度🥵好在食物都尚算滿意 迷你版蝦球湯河好足料 兩隻蝦球都大粒而且彈牙 跟餐配嘅XO醬炒蘿蔔糕就完全唔覺有落XO醬 只係焗到熱辣辣姐 🥵辣魷魚公仔麵啲魷魚切成幼條狀 得五至六條 好似孤寒咗啲 司華力腸就唔評論喇 🤭天氣涼啲 先再俾個機會你🤔💰海鮮湯鮮蝦球湯河配XO醬炒蘿蔔糕跟凍檸茶 $51秘製香辣魷魚公仔麵配司華力腸跟熱奶茶 $48👉🏻龍城冰室 銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈地.
不過越坐越唔對路 無論大門係開定閂都好熱 🥵
我叫咗個湯河 食完已經成頸都係汗 當日銅鑼灣氣溫係34度🥵