2022-12-16
除左打邊爐,講到天氣凍必食之選煲仔飯真係當之無愧!呢日咁凍,心思思去油麻地湊下熱鬧! 一到廟街已經見到勁長龍,但興記共有4個鋪位,排左30分鐘左右已經入座,除左煲仔飯,呢度重有煲仔粥同海量既海鮮小菜,梗有一款岩你!啫啫通菜煲+蠔餅+豉汁炒蜆基本上枱枱都有叫,我地都唔例外,小菜好快就到左,一上枱又香又夠熱,凍冰冰黎真係好正! 不過地道嘢嘛,坐位比較迫,唔好expect係打卡餐廳靚靚咁lol蠔餅啖啖蠔肉,甘香鬆脆;炒辣蜆足料相當惹味;啫啫通菜配少量蝦醬上枱熱辣辣!最後老字號煲仔飯又點會令人失望,幾十款任你揀同配搭,最後揀左滑蛋牛飯+排骨滑雞飯,聞到都已經唔想俾相機先食! 梗係要加埋懷舊枝裝汽水先夠正!⚠️呢日為例,約晚上9點重有30人左右排緊,想去既朋友仔要留意返 @leetaitai_foodie
梗係要加埋懷舊枝裝汽水先夠正!
@leetaitai_foodie