2024-02-03 349 views
呢幾日凍咗咁多,所以就諗住去食雞煲加火鍋,揀左灣仔的尚上下夏2.8 - 養生雞煲火鍋x冰室🍲🍲聽說他們的雞煲很好吃🐣因為有朋友唔係好食得辣🌶️所以雞煲點就叫左個小辣🐣雞可以選雞胸或者雞髀肉,大大件好多汁,唔會煮得太熟,都幾入味。雞煲仲加左豬皮,好足料,加多個白飯去送就啱啱好😍😍火鍋我就揀咗藥膳湯,係好似肉骨茶咁樣嘅味道嚟嘅,直接加入雞煲嘅精華再煮,味道唔會太濃👌🏻👌🏻記得要叫安格斯牛🥩係必推介,肉質好嫩,牛味重,很好吃。飲品要了竹蔗茅根都好足料,味道清甜,推介!如果兩個人嘅話呢建議全部材料都係嗌半份既份量就好足夠 因為都好大份下👍🏻餐廳仲有半室外嘅位置,有啲風吹下,又唔會好焗,好舒服😎📍#尚上下夏2.8 - 養生 #雞煲 #火鍋x冰室 (#灣仔美食)#灣仔 譚臣道1-3號長康大廈地舖
呢幾日凍咗咁多,所以就諗住去食雞煲火鍋,揀左灣仔的尚上下夏2.8 - 養生雞煲火鍋x冰室🍲🍲聽說他們的雞煲很好吃🐣

雞煲仲加左豬皮,好足料,加多個白飯去送就啱啱好😍😍

餐廳仲有半室外嘅位置,有啲風吹下,又唔會好焗,好舒服😎

#灣仔 譚臣道1-3號長康大廈地舖