2021-12-14 37 views
今日嚟到新蒲崗嘅海膽仔,店員俾咗餐牌之後,同我哋講出面都有好多唔同款嘅刺身㗎,可以出去望吓呀~見到刺身都好新鮮呀~不過咁為食嘅我哋,今晚梗係樣樣都要食下啦~我哋點咗一份燒左口魚邊丼,跟餐仲有沙律同沙湯呢~左口魚邊肥美又爽口,好食呀!之後出場嘅係吞拿魚刺身,刺身肉質較為堅硬,味道清淡,加埋少少刺身醬油就更加鮮美。仲有鯛魚壽司 、帶子壽司、赤蝦壽司、芥辣八爪魚軍同蟹籽軍艦。串燒就叫咗雞皮串同鹽燒雞翼同樣都脆卜卜~身為芝士控,就要試埋一口芝士,外脆內軟,未放入口已經聞到好香芝士味呀~而日本番薯天婦羅,唔止炸到金黃色,而且外皮仲好酥脆呀!見呢兩日天氣又凍咗少少,我哋仲叫咗一份泡菜餃子鍋,少少辣好開胃,餃子仲大大粒,今餐好滿足呀~
刺身
燒左口魚邊丼
吞拿魚刺身
之後出場嘅係吞拿魚刺身刺身肉質較為堅硬,味道清淡,加埋少少刺身醬油就更加鮮美。
雞皮串+鹽燒雞翼
串燒就叫咗雞皮串同鹽燒雞翼同樣都脆卜卜~
一口芝士
日本番薯天婦羅
而日本番薯天婦羅,唔止炸到金黃色,而且外皮仲好酥脆呀!
泡菜餃子鍋
Type of Meal