2014-02-21 2169 views
係一個得7度既晚上同朋友決定食辣野刺激下自己, 爽!一行三人, 叫左5樣野食首先有麻辣青瓜 D青瓜雪得夠凍,仲撈埋D辣椒同其他配料, 好好味夠辣之餘仲可以食到青瓜既鮮甜, 配合得好好呢~之後有辣炒土豆絲D土豆絲煮既時間掌握得岩岩好唔會一夾就斷開,大分爽口!加些少辣椒一齊炒清淡土豆絲,帶上小小辣味, 好特別呢!再黎係焗蜆!呢個每次黎都叫, 永無失望!將青辣椒, 薑絲, 蔥絲同胡椒黎焗! D蜆會吸哂D配料既精華, 好味到暈!!不過今次有小小失手, 就係咸左DD, 但都一樣好味道!跟住有麻辣鴛鴦雞煲鴛鴦雞係指雞同田雞雞就比較多骨, 不過吸埋D辣汁, 好正!不過雞有過唔好處就係煮得耐會老同D肉質變「鞋」田雞我冇食, 所以唔知, 但兩個朋友就不停話好好味!除左有雞同田雞外, 仲有白羅白條, 薯仔條同青瓜條,同樣係吸哂D辣汁, 正到暈啊!最後係黎個水煮牛!D牛肉係肥牛, 係好好味既肥牛!仲有D薯粉, 青瓜條, 芽菜係底, 好味同好豐富!同埋佢個湯底唔算勁辣, 但又有小小麻既感覺! 好過引啊!叫左罐加多寶清熱! 仲有佢張墊枱紙係甜品同野飲Menu應該係專登, 愈辣愈想食! 哈環境呢度好精緻! D木枱

係一個得7度既晚上
同朋友決定食辣野刺激下自己, 爽!

一行三人, 叫左5樣野食
首先有麻辣青瓜

D青瓜雪得夠凍,
仲撈埋D辣椒同其他配料, 好好味
夠辣之餘仲可以食到青瓜既鮮甜, 配合得好好呢~

之後有辣炒土豆絲

D土豆絲煮既時間掌握得岩岩好
唔會一夾就斷開,大分爽口!
加些少辣椒一齊炒
清淡土豆絲,帶上小小辣味, 好特別呢!

再黎係焗蜆!

呢個每次黎都叫, 永無失望!
不過今次有小小失手, 就係咸左DD, 但都一樣好味道!

跟住有麻辣鴛鴦雞煲

鴛鴦雞係指雞同田雞
雞就比較多骨, 不過吸埋D辣汁, 好正!
不過雞有過唔好處就係煮得耐會老同D肉質變「鞋」
田雞我冇食, 所以唔知, 但兩個朋友就不停話好好味!
除左有雞同田雞外, 仲有白羅白條, 薯仔條同青瓜條,
同樣係吸哂D辣汁, 正到暈啊!

最後係黎個水煮牛!

D牛肉係肥牛, 係好好味既肥牛!
仲有D薯粉, 青瓜條, 芽菜係底, 好味同好豐富!
同埋佢個湯底唔算勁辣, 但又有小小麻既感覺! 好過引啊!

叫左罐加多寶清熱!

仲有佢張墊枱紙係甜品同野飲Menu

應該係專登, 愈辣愈想食! 哈

環境呢度好精緻! D木枱木櫈好靚!
衛生都唔錯!
服務態度就一般! 有d粗聲粗氣!
等位等左半個鐘到!

總結就係一定要去!! 哈哈!!
  • 焗蜆