2023-07-25 51 views
鐘意食肉骨茶的朋友有福了, 朋友介紹係旺角開左間泰源既新加坡野, 肉骨茶係可以免費加湯的,咁正就梗係要去試下啦入面都貼左唔少新加坡既相, 幾有氣氛, 而且因為係打通左兩個鋪位, 所以空間感好大, 有幾多卡位, 坐得幾舒服特選大排骨湯-$58個湯底係偏向新加坡式, 藥材味唔算重, 但係胡椒味就幾濃, 我同朋友都幾鐘意D款湯底, 而且特選大排骨真係好大, 而且仲有好多肉, 食落幾嫩滑, 幾有豬味, 係一個好味既肉骨茶黎, 飲完個湯當然要再添啦海南雞冬陰功米線-$86 (配特飲)海南雞除左食油飯外, 仲可以免費轉冬陰功米線, D個幾個, 冬陰功幾香幾惹味, 配米線食都幾夾下, 而海南雞幾嫩滑, 有雞味香鍋套餐-7餸, 轉烏冬-$108 (配凍飲)泰源其實係有埋川式既食物, 但我地想食返東南亞的, 所以湯底叫左叻沙, D個香鍋其實幾似車仔麵, 我地叫左牛肉片, 牛百葉, 豆腐皮, 豬大腸, 椰菜花, 雞肉片同冬菇, 我就最鐘意牛肉片同埋豬大腸, 牛肉片幾淋滑, 而牛大腸望落冇肥膏, 但係食落仲有股油香味, 真心唔錯總結我地諗左東南亞三大特色湯-肉骨茶, 東陰同埋咖沙, 三款都有東南亞既口未,
鐘意食肉骨茶的朋友有福了,
咁正就梗係要去試下啦

特選大排骨湯-$58

海南雞冬陰功米線-$86 (配特飲)

香鍋套餐-7餸, 轉烏冬-$108 (配凍飲)

總結我地諗左東南亞三大特色湯-肉骨茶, 東陰同埋咖沙, 三款都有東南亞既口未, 整體味道都唔錯, 睇黎要食新加坡野我地之後又可以多一個選擇
2023-07-25
$100 (Dinner)