2015-04-01
一個人逛街兼午餐,上網搵到呢間餐廳幾特別,食韓式食物!去到門口有店員派街招,因為下午茶時間,入去無客人,裝修簡單,木桌椅加紅坐墊,光猛乾淨!坐低店員放低杯麥茶,麥茶幾香!可以解膩!加放低一大樽泡菜,加一個碗仔,可以任食泡菜,然後落單!食物好快到!泡菜:冰凍,好爽口,大白菜新鮮多汁,索晒啲醬料,唔太辣!我食咗1/3樽!滿腹套餐--什錦石頭鍋飯:呢個套餐$78,淨冷麵都要$58(我呢散叫份量應該會多啲嘅),好抵食!上菜樣子好靚,店員會問我使唔使幫手撈,佢好有心機將醬油慢慢撈勻,飯焦脆卜卜,飯唔乾,味道唔會太咸,中間夾雜爽口芽菜同泡菜,口感豐富!熱辣辣好好味!滿腹套餐--韓式冷麵:可以揀冷麵或拉麵,我選冷麵,比石頭飯遲少許上菜,不銹鋼碗盛載,賣相好靚,凍湯清涼,味道唔重,麵質煙韌彈牙,味道唔錯,泡菜增加香辣味道,特別在有片蘋果,爽口清新,味道幾夾!但有一片雞肉就非常嚡兼無味道!唔得!半隻蛋蛋黃又好嚡!唔得!所以一般!食物唔錯!店員服務好勤快,幫手撈飯,上菜收碟都好爽手!埋單後成間舖店員都同我講多謝!
一個人逛街兼午餐,上網搵到呢間餐廳幾特別,食韓式食物!去到門口有店員派街招,因為下午茶時間,入去無客人,裝修簡單, 木桌椅加紅坐墊,光猛乾淨!坐低店員放低杯麥茶,麥茶幾香!可以解膩! 加放低一大樽泡菜,加一個碗仔,可以任食泡菜,然後落單!食物好快到!