2024-12-02 127 views
最近好多好戲睇,睇完戲就自然會想食宵夜🤣咁啱依間串燒店收凌晨兩點,啱晒我哋!佢個名都幾得意,叫「好燒式」食完可能就會有好消息😌而且餐廳係旺角睿景酒店前面,附近有中港旅遊巴士站好方便-特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)🧄蒜蓉包嚟到嘅時候,第一下覺得好有黑白大廚嘅感覺!因為第一次見蒜蓉包係搭配原粒蒜頭🧄好似整緊蒜頭辛辣麵🤣蒜蓉包外脆內軟,蒜頭鍾意搽幾多都得,香氣四溢!-安格斯牛肋串|鹽燒牛舌串🐮燒烤火候掌握得當,鹽的調味恰到好處,讓牛肉的鮮味更為突出-雞腎串|燒雞胸軟骨串|燒雞髀🍗個人特別鍾意雞胸軟骨!有別於出邊一粒粒,佢係一塊塊👀 讓人驚喜-燒北寄貝🐚第一次試燒北寄貝!賣相勁靚~北寄貝新鮮,肉質鮮嫩~上面仲要有三文魚子-厚燒玉子🍳玉子厚切,有別於出邊嘅玉子燒,因為佢係鹹鹹地再加甜甜地-蒜蓉燒茄子(原條)去串燒舖必點~燒烤後的口感軟滑,不過再多啲蒜蓉就仲正-鹽燒白鱔🪱燒烤後的鹽味提升了魚肉的鮮香,唔錯!-香蒜白酒沙白扁意粉🍝本身因為見到佢賣相係成朵花好靚,所以先叫🤣係一個好有誠意嘅意粉!意粉口感彈牙,沙白比我想像中多!而且好新鮮,好鮮嫩!大推!!!-燒菠蘿🍍最後用燒菠蘿來做總結~焦糖加上甜甜嘅菠蘿畫

-特色蒜蓉包(配原粒蒜頭)🧄

-安格斯牛肋串|鹽燒牛舌串🐮
燒烤火候掌握得當,鹽的調味恰到好處,讓牛肉的鮮味更為突出

-雞腎串|燒雞胸軟骨串|燒雞髀🍗

-燒北寄貝🐚

-厚燒玉子🍳
玉子厚切,有別於出邊嘅玉子燒,因為佢係鹹鹹地再加甜甜地

-蒜蓉燒茄子(原條)
去串燒舖必點~燒烤後的口感軟滑,不過再多啲蒜蓉就仲正

-鹽燒白鱔🪱
燒烤後的鹽味提升了魚肉的鮮香,唔錯!

-香蒜白酒沙白扁意粉🍝

-燒菠蘿🍍