2017-12-30 645 views
今個冬天,流感好強勁,咁一個人食完感冒藥,口淡淡,又無咩胃口,咁就想食下粥啦!一問老友邊間好,佢唸都無唸就叫我去池記,話無得輸wor!咁我一落到去,唔係好多人,咁我就叫左個皮蛋瘦肉粥再加多個炸兩食啦!咁就坐左一陣間好快就有啦!由於我有d怕食好熱嘅野,咁就食左個炸兩先啦,炸兩係新鮮整嘅,裡面條油炸鬼就真係好脆,腸粉都算係滑呀!但係我覺得最大賣點係d 豉油,豉油我相信係經過師傅特別製過,佢咸得黎係有少少甜味,又唔會好甜,令到本身無味嘅腸粉邊得非常出色,令到整碟野都好夾,炸兩好出色。跟住到皮蛋瘦肉粥啦,都算係足料呀!皮蛋就大約有半個左右啦,瘦肉都好多,個粥底好綿,而且味道都好夠,我可以唔需要落調味都可以解決我口淡淡問題,老店真係老店,朋友推介得好有道理,會再黎。