2023-03-28 163 views
今日同朋友黎呢D2睇戲,落車行過見到附近呢間不太起眼嘅Pizza店,見已經到食飯時間就試下,夜晚七點幾鐘都唔少客,坐低點咗一個晚市二人套餐,都幾豐富,可以點一個小食,兩款主食,都可以加錢要甜品,同埋已經包兩個嘢飲同埋兩個湯。頭盤我哋要咗大蝦沙律,份量非常足夠,而且dressing 方面,拌得非常均勻,大蝦亦都非常之爽彈,而且有芝士碎粒喺面,但係又唔會太過搶味。主菜來了,我哋叫咗一個Pizza同一個肉醬千層麵,Pizza方面係可以做half half 而且唔使加錢的,所以非常之好,唔使怕食食吓會厭,我哋點咗藍芝士牛肉Pizza同埋全肉樂園Pizza,大約各款切了4件。藍芝士嘅味道唔算太過強烈,所以唔食藍芝士嘅朋友都可以嘗試一下,牛肉量亦很多。全肉樂園Pizza用了都不少,茄汁底加上全部都係肉和洋蔥絲,啱晒我哋呢啲食肉獸。肉醬千層麵焗得啱啱好,芝士面層唔會太燶,而且醬汁唔會太淡,每一啖都好juicy。全部食物都有用心之處,值得一提女店員服務態度好好,係值得幫襯多次嘅餐廳。
法式洋蔥湯

大蝦凱撒沙律