2013-02-27 9 views
諗起呢間野開左一排,但一直都無咩機會試,終於就係今晚,決定試一試佢。店名原來唔係呢個,但唔知係轉左老闆定係點,所以名都改左,但依然係唔食豬。三個人叫左個二人餐$208 再加個牛肉湯水餃$29 同兩個白飯個餐有咖哩羊、酸辣湯、雞絲粉皮、炒菜、豆湯鍋餅咖哩羊我平時唔多食咖哩,但呢個真係超級好味,羊肉好腍軟,汁用黎撈飯簡直一流酸辣湯好耐無飲過咁好味既酸辣湯,拍得住黃埔溜冰場未執果時果陣間上海野,間溜冰場執左咁耐,我就咁耐無飲過好味既酸辣湯,不過我自己唔太食得辣,呢個湯就辣左少少,但我都飲左兩三碗雞絲粉皮、炒菜不過不失,爸爸媽媽就好鍾意,我自己就唔太喜歡食麻醬既炒菜都係咁啦!豆湯鍋餅唔太甜,好味道,一碟有十件!我地食剩左一半打包牛肉湯水餃皮係自己搓既,好軟,特別係個口唔會太硬,媽媽好鍾意,我都覺得唔錯!整體黎講真係好驚喜,無諗過呢間野會咁好食!雖然價錢比普通一般去茶記食晚飯貴少少,但都接受到。見到隔離台有水煮牛肉,希望下次都試下水煮既食品。值得一提係餐廳幾乾淨,碗碟都係,淨係乾淨呢點都值得返轉頭。

個餐有咖哩羊、酸辣湯、雞絲粉皮、炒菜、豆湯鍋餅

咖哩羊

酸辣湯

雞絲粉皮、炒菜
不過不失,爸爸媽媽就好鍾意,我自己就唔太喜歡食麻醬既
炒菜都係咁啦!

豆湯鍋餅
唔太甜,好味道,一碟有十件!我地食剩左一半打包

牛肉湯水餃

2013-02-27