2022-04-22
我從未寫過食評,但見到呢間得一個負評,想為餐廳平反下,我覺得未至於得呢個評價。呢間係東廣場新開既,一開始都冇抱任何希望話會有幾好食,所以一食落去有驚喜,覺得好好食,因為我本人比較偏食,好多配菜都唔鍾意食,第一次叫豬軟骨便當,見到咁多配菜就心諗死啦,我唔想食呀,但都試下啦,點知出乎意料地好食,每一樣都算係好食,我竟然可以全部食哂😳😳,而個豬軟骨都好入味,滷得好冧,好食!😋😋之後都去左食幾次,不過都冇影相,因為都冇諗住寫食評。直至前幾日,我同朋友各自叫左個餐,再外加左鬼馬炸芋圓同青菜,個青菜食落去苦既,跟住忍唔到同個侍應講,之後個侍應好好,即刻再煮過,同解釋由於菜係喺出面入貨既,所以都未必可以咁掌握唔到菜的質素,另外亦送到碟鹽酥雞塊俾我地(你可以話我係貪小便宜,但我欣賞既係佢誠懇既態度,因為聽得太多飲食業如果遇顧客投訴,會喺食物度加料😅😅雖然我都唔肯定佢地有冇加我料😂😂)但總之,之後嗰碟菜好好多,冇苦味,我之後再去食都有繼續叫青菜,而個鹽酥雞都好脆,幾好食😍😍我遲啲應該會自己加錢叫嚟食😝,不過個炸芋圓就真係純粹拎啲芋圓去炸,原本以為個「鬼馬」係有咩特別製法,原來係冇既😂😂😂我建議大家試下其
之後都去左食幾次,不過都冇影相,因為都冇諗住寫食評。
直至前幾日,我同朋友各自叫左個餐,再外加左鬼馬炸芋圓同青菜,個青菜食落去苦既,跟住忍唔到同個侍應講,之後個侍應好好,即刻再煮過,同解釋由於菜係喺出面入貨既,所以都未必可以咁掌握唔到菜的質素,另外亦送到碟鹽酥雞塊俾我地(你可以話我係貪小便宜,但我欣賞既係佢誠懇既態度,因為聽得太多飲食業如果遇顧客投訴,會喺食物度加料😅😅雖然我都唔肯定佢地有冇加我料😂😂)但總之,之後嗰碟菜好好多,冇苦味,我之後再去食都有繼續叫青菜,而個鹽酥雞都好脆,幾好食😍😍我遲啲應該會自己加錢叫嚟食😝,不過個炸芋圓就真係純粹拎啲芋圓去炸,原本以為個「鬼馬」係有咩特別製法,原來係冇既😂😂😂我建議大家試下其他小食🙈
我之後都會繼續去幫襯,試哂咁多樣😆😆