2009-12-13 3 views
小弟既目標係食盡全港既日式放題,琴晚又出動了!本身見到網友話呢間野唔掂,咁又見到佢有優惠券,都不妨去試試!我已經係兩點幾左右訂位,但係都已經得番六點同七點九,睇黎生意都唔錯。我地好準時咁係六點到左,之後佢安排左一張獨立枱比我地,唔駛同人地「對食」,認真唔錯!坐低無耐,就有人黎問駛唔駛加打邊爐,同埋有無公司優惠券,大家記得要拎曬優惠券比佢地啊,如果唔係比錢個陣就唔算數。我好欣賞佢地會提番,海膽優惠券係要加番服務費八元八角既,咁樣可以避免好多不必要既爭論。佢地真係好多野食,中式、日式、韓式、火煱咩都有,我特別推介佢幾樣野:(一)刺身:真係幾新鮮,同埋跟足份量(你寫五塊佢比足你);(二)清湯腩:佢d牛腩真係整得幾「淋」;(三)大蜆:打邊爐個邊既,好有口感;(四)雞軟骨:要再讚,因為炸到好好,又有口感;(五)多春魚天婦羅:炸得唔會太油,而且d春好大條;(六)八爪魚前菜:好大隻,同埋好新鮮有口感;(七)海膽:呢個要用優惠券或者就咁叫,唔腥同幾滑;(八)酒浸雞翼:浸得幾入味,不過唔好食得太「深入」,因為入面紅紅地;(九)花之戀:d三文魚好大塊,仲有成兩片添。好啦!讚完佢既好野,小弟亦都要講下「五大
小弟既目標係食盡全港既日式放題,琴晚又出動了!

(一)刺身:真係幾新鮮,同埋跟足份量(你寫五塊佢比足你);
(二)清湯腩:佢d牛腩真係整得幾「淋」;
(三)大蜆:打邊爐個邊既,好有口感;
(四)雞軟骨:要再讚,因為炸到好好,又有口感;
(五)多春魚天婦羅:炸得唔會太油,而且d春好大條;
(六)八爪魚前菜:好大隻,同埋好新鮮有口感;
(七)海膽:呢個要用優惠券或者就咁叫,唔腥同幾滑;
(九)花之戀:d三文魚好大塊,仲有成兩片添。

好啦!讚完佢既好野,小弟亦都要講下「五大禁叫系列」:

(一)海蜇:佢用埋d騎呢醬撈埋黎整,搞到有陣怪味;
(二)壽司:其實佢唔係難食,而係d飯太大個同硬;
(三)串燒:佢落得太多醬,搞到好咸,而且有點難食;
(四)三文魚骨:真係「骨」黎嫁,無肉食;
(五)肥牛:火煱系列,不過太肥了,成塊都係肥膏。

我好欣賞呢間放題侍應,佢地收碟真係收得好快手,又真係「有求必應」,例如我地叫佢地收爐,雖然侍應甲唔得閒,但係佢地會即刻叫侍應乙跟進;同埋佢地都好醒目,好快睇到我地有吉碟,或者火煱唔夠湯,即刻派人黎幫手。

未到七點,d位都已經爆得七七八八,d客大多數都係訂位,我地由六點食到八點都係得一家人係即場等位,所以大家最好訂左位先。另外,佢地真係好準時咁問你last order,必定係早半個鐘,所以點野食要夠快,同埋千萬記得寫低枱號,如果唔係佢地唔會落order。美中的確有不足既,就係漏單情況幾嚴重,因為侍應係跟住張紙既野入單,加上我地用鉛筆寫,所以佢地好容易睇漏,又或者成張紙整跌左/唔見左,所以如果你發覺d野食黎唔齊,與其不斷追佢,不如寫過張好過~~~

整體而言,呢間放題真係好有心做,不過始終人多手腳亂,如果大家想食得開心d既,最好都係平日去啦~~~臨走佢會送現金券同海膽券,到時記得拎啦!
2009-12-12
$149 (Dinner)