2022-11-29
北區既餐廳比較小。我朋友介紹要去食。因為他老婆係極之喜歡食西餐。他同老婆上星期食完就不斷介紹身邊朋友。今晚收夜老婆叫我食自已。好自然地聽朋友推薦。入到餐廳內環境好舒服。每一個位置都有足夠空間。唔係太逼的感覺。脆炸魷魚圈。成個魷魚圈既粉底好輕身。沒有平時粉底既油膩。魷魚鮮甜。肉質鮮嫩。整體以論。配合得宜。香辣蕃茄乾海鮮意粉。本身意粉炒得非常乾身。再配合乾咗蕃茄有獨特的味道配合。擺脫一貫傳統港式用蒜茸炒意粉的沉悶。煙熏三文魚pizza。呢個煙三文魚用芝士圍焗式做法。不令到三文魚烘乾。仲儲存到煙燻三文魚獨突的味道再加上火箭菜配搭。更是絕配完美香蒜辣椒鮮蜆意粉。極新鮮既鮮蜆。入口香甜肉質鮮嫩。鮮味充斥成蝶意粉。再配而香蒜混和。整個味道構造完美無瑕!