2024-05-28 37 views
之前一直都有定時來呢間餐廳食飯,因為覺得d蟹真心超好味,我自己係香港食左好多年,每次有外國朋友來,我都會帶佢哋黎呢度食晚餐,而次次大家都會大讚好好食。今次一樣,同左幾個外國朋友一齊黎,好彩預早有book位,晚餐真係超多人!當然一坐低就要一份招牌避風塘炒辣蟹啦,最鍾意呢到每次d蟹都超大隻,d肉又夠新鮮紮實,每一啖都係肉,食得好開心~當然啦,d蒜都係重點,夠乾身夠入味,好有鍋氣!然後就要左第二樣必點嘅爆糕椒鹽大瀨尿蝦,朋友都話外地好難食到咁大隻,會爆膏嘅更加好少見,所以返到香港一定係必食!另外叫左兩樣暖胃嘅野:潮州肉碎蠔仔粥 同鹹菜胡椒豬肚湯。蠔仔粥好多蠔,隻隻都夠creamy,而鹹菜胡椒豬肚湯都被朋友大讚,話係細個食開嘅味道!