- 其實一直都幾鍾意食水煮魚,但係好似香港冇乜好食嘅水煮魚,所以比較少食,之前見到有YouTuber推薦呢間「見見面」,就即刻Book左,同朋友去試吓😛-😋 水煮桂花魚 ($268)👉🏻 有樣幾特別嘅嘢,呢個桂花魚除咗可以辣度,仲有得揀少油 (雖然唔知佢係咪真係少咗油,但係心理上會健康啲😂😂)👉🏻 姐姐有提我地水煮魚冇得揀唔辣,如果真係完全接受唔到辣,就要揀烤魚啦😛 我哋就姐姐強調左「少少少辣」😜 最後想來都食得出辣,但係都接受到 (未到會流汗、流鼻涕嗰種程度😂 但係要飲嘢舒緩下😂😂😂)👉🏻 啲魚好滑,完全冇骨,魚肉都算多,我哋3個人share都夠食👉🏻 除咗魚之外都有幾豐富嘅配菜,例如:蓮藕片、寬粉等等,每樣都吸收晒個湯汁嘅精華,好惹味🤤🤤-😋 炸饅頭 (6件) ($38)👉🏻 水煮魚喺呢度其中一個主打,難得地係佢嘅小菜都好有驚喜,樣樣都好有水準👍🏻👉🏻 炸饅頭炸得好香脆,點埋煉奶食,一流!加上佢細細件,大家share食,唔會驚太飽🥰🥰-😋 紅油豬耳 ($48)👉🏻 呢個同水煮魚一樣,可以辣度同少油,我哋一樣嗌咗小辣,但係嚟到我覺得佢係中辣至大辣😂 係真係要不停飲凍嘢解辣嗰種程度🙈🙈

水煮桂花魚

😋 水煮桂花魚 ($268)
炸饅頭

😋 炸饅頭 (6件) ($38)
紅油豬耳

😋 紅油豬耳 ($48)
👉🏻 不過又真係會食到停唔到口,啲豬耳好香脆,份量亦都幾多下,非常之開胃嘅餐前小食!💯
熗炒番薯葉

😋 熗炒番薯葉 ($62)
👉🏻 其他嘢食都係比較重口味,我覺得嗌返個菜嚟平衡下係一個唔錯嘅選擇😛
👉🏻 呢度嘅番薯葉唔會太油,但都炒到好香,連平時唔鍾意食菜嘅朋友都食咗好多🙌🏻
🙋🏻‍♀️ 其他說說
👉🏻 九龍城分店有兩間,佢哋之間嘅距離係1分鐘嘅路程內,本身我係book咗另一間分店,最後都被姐姐安排咗去坐呢間分店🤣 呢間分店就相對細少少,但係勝在冇咁嘈,方便大家傾吓計
👉🏻 呢度都幾full,大家嚟之前記得book位😉
Type of Meal
Dinner