2023-06-12 135 views
之前係尖沙咀已經食過十和田總店🍣 原來依家科學園都有一間分店☺️ 今次入到科學園當然要同老公一齊再食😍周末無午市套餐。我同老公單點咗丼飯同烏冬各一。⭐️火炙左口魚邊丼丼飯用咗赤醋飯,香醇濃郁。火炙左口魚邊時魚油滲入飯中,更滋味!左口魚肉質鮮嫩,火炙過後帶出了魚肉的鮮味和香氣。上面有紫蘇葉盛載住嘅海膽,好有鮮味。⭐️ 秘製豚肉湯烏冬擺盤好整體,睇落好順眼。烏冬麵條彈牙有嚼勁,醬油湯頭好香甜。豚肉表面炙過,散發的焦香好吸引。⭐️三文魚籽壽司三文魚籽的鹹香味道,回味無窮。加上香脆嘅紫菜包裹,好滋味。.📍十和田壽司 沙田白石角香港科學園第三期科技大道西5號企業廣場地下S067-S069號舖

⭐️火炙左口魚邊丼

⭐️ 秘製豚肉湯烏冬

⭐️三文魚籽壽司
三文魚籽的鹹香味道,回味無窮。加上香脆嘅紫菜包裹,好滋味。
📍十和田壽司