2018-11-20
好耐冇食日本野,是日又係銅鑼灣附近,於是黎到superdon比多次機會丼飯點解係比多次機會呢?因為之前係旺角果間有啲唔太好既印象所以成三年都冇食過丼飯門口係銅鑼灣廣場一期附近,細細地餐牌都有好多選擇,價錢都合理我自己就叫左碗火焰三色丼,入面有火灸三文魚中拖羅同埋左口魚裙邊,而我不嬲唔好三文魚籽所以走左飯同海鮮既比例岩岩好,唔會有過多既飯呢碗飯比我最大既感動係佢係飯入面都撈左wasabi所以感覺每一啖都唔dry😂仲有配料加持(例如辣蒜頭)所以層次感豐富三色海鮮都燒得岩岩好,尤其係左口魚邊佢燒到入口即溶既感覺very good蟹籽三文魚丼都好豐富,我試左啖三文魚好新鮮,色澤好靚,肥瘦均勻!蟹籽都夠哂多黎撈飯炸軟殼蟹好有驚喜,用左天婦羅既整法,最最最難得係中間部份竟然有蟹黃既出現!!蟹肉好鮮甜,係食過最好食既炸軟殼蟹!埋單每人唔使二百,食到夠哂飽,very good
門口係銅鑼灣廣場一期附近,細細地
餐牌都有好多選擇,價錢都合理
埋單每人唔使二百,食到夠哂飽,very good