2024-06-24
喺尖東做完嘢,記得朋友提過193間cafe幾好食,仲搬咗去誠品,就試一試。 本身店員安排坐店內中間位,但見有海景位,就問可唔可以坐嗰邊,店員都好友善咁安排到。 參考食評,就叫咗個日式明太子帶子扁意粉($138),另加杯熱americano($38)咖啡係誠意之作,非常香濃,出色! 意粉一嚟到,吓咗聲,咁細份嘅,4啖就食完。食量係譚仔扣底,而呢一個份量係完全唔飽。味道亦好麻麻,食唔出有明太子,3粒帶子亦有啲overcooked,唯一好係煎得夠香脆。基於食唔飽,叫多件slice cake 鮮打老奶奶檸檬蛋糕($78),結論係唔應該叫。件slice cake比正常size細件,味道亦非常普通,檸檬味好淡,勝在係少甜。衰啲講,質素仲差過連鎖店求其一件餅。 全部連加一,埋單$279。 有海景嘅餐廳,K11 musea、海港城、文化中心都有,價錢都係差唔多,但食物整體質素一定好過呢餐。入餐廳時已知價錢,接受先坐低,好可惜食物味道同質素係令我失望。唯一好係杯啡,否則會畀劣評。值得為咗杯啡而幫襯 / 經尖東特登上去買杯啡!埋單時見到人哋份甜品幾吸引,但我要儲下勇氣先再試,再失望而回,我驚會對呢間嘢負分
咖啡係誠意之作,非常香濃,出色!
全部連加一,埋單$279。
值得為咗杯啡而幫襯 / 經尖東特登上去買杯啡!埋單時見到人哋份甜品幾吸引,但我要儲下勇氣先再試,再失望而回,我驚會對呢間嘢負分😂