2020-05-26 337 views
喺一個小商場嘅角落見到人潮,行埋去睇吓,原來係台式飲品店!望一望Menu,其實選擇同一般珍珠奶茶店無異,不過見到有樣嘢好吸引,就係飲品可以免費轉脫脂鮮奶,感覺更健康,喝下去都無咁大負擔。我同朋友叫咗杯黑糖珍珠厚鮮奶,由於甜味係基於本身煮咗嘅黑糖珍珠,所以就無得調較,但為咗唔想咁儲脂肪,就轉咗做脫脂奶。飲品嘅分量剛剛好,賣相亦都好靚,個人感覺是偏甜既口味,如果係螞蟻人或者愛甜之人一定會好鐘意,另外都好欣賞佢嘅珍珠好煙韌。另一杯我哋叫咗無糖四季春加芝士奶蓋。濃濃嘅茶香,加上creamy厚實嘅奶蓋,超正!順帶一提,店員好貼心,因為當時落緊雨,主動問我地需唔需要膠袋,等我地拎走既時候方便啲,抵讚!