2023-06-23 376 views
深水埗不嬲多好嘢食,當然唔少得呢間屹立咗十幾年嘅新容記小菜王啦,佢最出名就係燒腩仔🐖,聽聞個皮超香脆,今日放假特登晏晝諗住去食,點知個職員話原來晏晝係冇得食㗎,要夜晚先有,咁唯有今次食住小菜先,下次再食過燒腩仔。 小菜款式都有好多,老闆介紹咗2個出名嘅小菜比我哋。 容記第一咀:呢個其實即係墨魚咀,外脆內軟,口感爽脆有嚼勁,炸粉唔會太厚,充滿椒鹽香味,絕對係佐酒小食No.1🍺! 燒汁牛肉粒炒得好有鑊氣,牛肉粒鮮嫩多汁,口感細膩,上面曬上好香嘅芝麻粒。每一口牛肉粒都充滿住秘製醬汁,非常惹味,送飯一流。配菜炸薯仔亦夠稔,外脆內軟。 午餐仲送老火靚湯添。

小菜款式都有好多,老闆介紹咗2個出名嘅小菜比我哋。

午餐仲送老火靚湯添。
2023-06-11
Type of Meal