2018-03-07 216 views
今日同老婆行油麻地永安行到咁上下行到肚仔餓啦,就喺附近搵嘢食,行過對面見到呢間印度餐廳,老婆就咖喱興大發,話要食咖喱同埋薄餅。就係咁我哋就入咗去呢間印度餐廳食嘢了。一坐低店員就送上呢個脆脆嘅薄餅俾我哋食,薄餅可以點三款醬,但我哋都冇點到個醬汁,因為就咁食已經好香胡椒味,已經好好食了。跟住就坐低睇吓餐牌點野食, 全程老婆發板,佢點乜嘢我就食乜嘢,哈哈。印式烤雞塊:雞肉鮮嫩,咬落肉汁必晒出嚟,好味道!燒烤羊肉卷:食落有少少似德國腸嘅味道,小小辣,唔騷,味道不錯咖喱蝦:咖喱味濃烈,食落唔同我哋平時食開嗰啲椰汁咖喱,好香,小小辣,蝦爽甜彈牙,配上呢個印度咖喱一絕。牛油薄餅:一句講哂皮薄餡靚!雖然佢俾咗個醬汁我地點,但我同老婆都係點左落個咖喱蝦嘅咖喱到,因為佢個咖喱實在是太出色了。雞蛋炒飯:呢個飯黎到嘅時候我出奇左一下,因為佢竟然係用四隻霎蛋去炒😂 當然我哋梗係食唔晒啲蛋啦,講返個炒飯先,佢唔似我哋平時食開嘅炒飯咁,個人覺得味道還可,食完啱啱好填飽個肚。總結:呢度嘅咖喱同埋薄餅的確出色,滿足晒我老婆嘅需要,我老婆話下次再要食咖喱同薄餅,呢度係首選喎。

印式烤雞塊:

雞肉鮮嫩,咬落肉汁必晒出嚟,好味道!

印式烤雞

燒烤羊肉卷:
食落有少少似德國腸嘅味道,小小辣,唔騷,味道不錯

燒烤羊肉卷

咖喱蝦: