i CREMERiA Cafe既雪糕同甜品出名就係人都知, 行朗豪坊周不時都會買個雪糕食但係晚餐我就未試過, 今晚同朋友買雪糕個陣, 朋友提議索性食埋晚餐, 話見佢門口menu個set dinner又唔係好貴, 早早又地唔洗排隊就一於坐低食埋晚餐啦Set dinner都係$88至$108不等, 有餐湯/沙律同埋飲品, 店員話今日沙律已經售罄, 所以我地唔洗揀啦就飲湯啦另外跟餐加$30蚊就可以有杯雪糕, 衝住雪糕黎既我, 30蚊絕對無唔加既理由啦有新品味道雪糕平時都係買完一路行一路食, 第一次坐入黎, 環境都唔錯明太子高菜豚肉意大利麵今日既餐湯係粟米忌廉湯, 依個湯唔係滑滑個種, 因為粟米打成左蓉所以飲落去既時候食到d起沙咁既感覺, 有口感又香濃推介本身中意食明太子造既食物, 第一啖食落去既時候有驚喜到, 因為望落完全唔覺有明太子既存在, 諗住會無乜味, 點知食落去原來明太子味就已經融入哂個意粉度啦另外高菜係微酸, 撞落明太子味又幾特別, 豚肉份量都好多係咪望落完全無明太子既足跡呢, 比佢呃到~其實係好濃味最後加30蚊既甜品, 可以揀綠茶味或者牛奶味, 配哈蜜瓜或者紅豆~ 今次揀左哈蜜瓜

有新品味道雪糕

平時都係買完一路行一路食, 第一次坐入黎, 環境都唔錯

明太子高菜豚肉意大利麵

推介
另外高菜係微酸, 撞落明太子味又幾特別, 豚肉份量都好多

係咪望落完全無明太子既足跡呢, 比佢呃到~其實係好濃味

最後加30蚊既甜品, 可以揀綠茶味或者牛奶味, 配哈蜜瓜或者紅豆~ 今次揀左哈蜜瓜牛奶, 一如以往極濃郁既牛奶味加幼滑既口感, 仲有又甜又多汁既哈蜜瓜, 滿足感爆燈

2019-07-13
Type of Meal