2019-09-13
同朋友們夾左去馬鞍山過節玩,早左到同另一朋友醫肚。馬鞍山朋友介紹我地去老爹茶居,話之後去海傍近。揾路揾左好耐,原來應該新港城出再落電梯轉左行。滿座等左下好快入。忌廉餐湯幾結身,粟米有少少但粟米忌廉味都好重。餐包一個拳頭大配4舊仔牛油,微溫軟軟快d食。餐飲係熱柑桔檸檬有檸檬清新清喉嚨點,杯外涼內熱細心。扒智利雞胸扒配白松露菌忌廉汁配意粉 $78Grilled chicken breast with white truffle cream sauce with spaghetti雞胸非常嫩,平時唔太鍾意食雞胸既我,都「偷」左兩舊食。關產地智利事?定廚師有秘技,唔似雞胸,係有juicy感覺。點白松露菌忌廉汁就再香濃菌味d,淨一舊食就嫩滑。羊扒加餐湯餐飲另外加$10同$8馬來椰香咖哩香草羊扒意粉 $1024pieces Lamb chop 上嚟氣勢洶洶,香奶咖哩味。薯仔好軟林林,超入味!馬來椰香咖哩唔會太辣,洋蔥無左自己辣刺刺,多左咖哩味。意粉無油/好少油同硬度剛好卡好水份,覺得好健康同特別痴咖哩汁。因為無左層油隔離住,所以染哂你執唔甩。以為羊扒得好細喔~誰知寶物沉歸底,越叉越有羊扒件,嘻嘻。
忌廉餐湯
幾結身,粟米有少少但粟米忌廉味都好重。
餐包
一個拳頭大配4舊仔牛油,微溫軟軟快d食。
餐飲係熱柑桔檸檬
有檸檬清新清喉嚨點,杯外涼內熱細心。
扒智利雞胸扒配白松露菌忌廉汁配意粉 $78
雞胸非常嫩,平時唔太鍾意食雞胸既我,都「偷」左兩舊食。關產地智利事?定 廚師有秘技,唔似雞胸,係有juicy感覺。點白松露菌忌廉汁就再香濃菌味d,淨一舊食就嫩滑。
羊扒加餐湯餐飲另外加$10同$8
馬來椰香咖哩香草羊扒意粉 $102
4pieces Lamb chop
以為羊扒得好細喔~
誰知寶物沉歸底,越叉越有羊扒件,嘻嘻。件件嫩,馬鞍山應該不再是食物沙漠吧?
兩款食品都幾好味,估唔到。