2023-10-13
前菜叫咗個串燒雙層塔($198)上層有魚餅、春卷、蝦餅,下層係雞肉串同一口牛肉串。 上次炸物唔錯幾香口同脆,特別係蝦餅幾足料,但下層嘅串燒就比較乾😅😅泰式冬蔭公雞煲($158)貪得意試下fusion嘢,但係落味實在太重手好咸🙈怡寶蜆肉臘腸炒粿條 ($118)炒得唔錯幾似牛河,臘腸甜甜地唔錯,蝦好多但蜆就少d。黃咖喱慢煮Prime牛筋腩 ($118)牛筋腩煮得幾淋,咖哩汁椰奶味重,應該要叫個白飯撈。飲品方面叫咗 班蘭生椰乳爆爆 ($36)同菠椰菠蘿沙冰($39)菠蘿沙冰嘅菠蘿味重,感覺fresh。 班蘭嗰杯嘅班蘭同椰奶幾balance,爆珠咬落去入面係紅豆幾特別。原本睇圖睇佢個牛角窩夫幾靚,但佢當日冇哂得返以下兩個甜品😅冇得揀。泰式薄餅配雪糕 ($58)呢個比想像中好,薄餅底味夠甜同香,可惜已經凍咗,熱辣辣再配椰子雪糕先夠好食🥺椰香泡泡芒果糯米飯 ($68)糯米飯同平時食嘅texture唔同,佢比較平時食開嘅黏好多但幾好食, 椰香泡泡個cream夠輕身。 幾驚艷👏👏👏
前菜叫咗個串燒雙層塔($198)
泰式冬蔭公雞煲($158)
貪得意試下fusion嘢,但係落味實在太重手好咸🙈
怡寶蜆肉臘腸炒粿條 ($118)
炒得唔錯幾似牛河,臘腸甜甜地唔錯,蝦好多但蜆就少d。
黃咖喱慢煮Prime牛筋腩 ($118)
牛筋腩煮得幾淋,咖哩汁椰奶味重,應該要叫個白飯撈。
泰式薄餅配雪糕 ($58)
椰香泡泡芒果糯米飯 ($68)