2023-11-23
今日黎到將軍澳雖然已經預咗會有好多連鎖嘅餐廳,但係呢間啲嘢食望落都好吸引,而且啲扒好似好jeng 咁。我哋兩個人嗌左個二人餐$698,食到好飽!餐湯:南瓜濃湯南瓜湯打到好綿密,而且秋天飲落好舒服。側邊仲附上烘咗嘅麵包可以點餐湯一齊食。前菜:芒果蟹肉牛油果㙮 (+$18)前菜每一樣材料嘅味道配搭都好夾,層層分明,每一層嘅份量都比得好足。芒果酸酸甜甜好fresh。側邊仲有黑醋汁沙律。主菜:炭燒穀飼澳洲肉眼扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾 配燒汁忌廉千層薯肉眼扒叫咗五成熟,煮得啱啱好而且上面嘅炭燒肉味好香,食落冇咩筋。波士頓龍蝦尾亦都整得好出色,龍蝦尾拆咗肉,上面加咗龍蝦膏,每一啖都好鮮味。忌廉千層薯都好好味,入邊有粒粒薯仔,中間仲包咗芝士,外脆內軟。初榨純橄欖油蒜香白草煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉意粉上面有好多粒好大隻嘅蜆,同白酒齊煮得啱啱好好,好鮮味,而且肉質Q彈。意粉亦都同橄欖油一齊炒帶有微辣。餐飲:柚子蜜糖伯爵茶 (跟餐$58)伯爵茶同柚子蜜嘅配搭喺出邊真係好少見,但係飲落去有啲似金橘咁樣好順喉。側邊仲有兩塊窩夫鬆餅。朱古力雪糕特濃咖啡 (跟餐$24)Movenpick 朱古力雪糕同咖啡真係好夾,
我哋兩個人嗌左個二人餐$698,食到好飽!
餐湯:
南瓜濃湯
前菜:
芒果蟹肉牛油果㙮 (+$18)
主菜:
炭燒穀飼澳洲肉眼扒拼香草牛油焗波士頓龍蝦尾 配燒汁
忌廉千層薯
初榨純橄欖油蒜香白草煮紐西蘭海鑽蜆扁意粉
餐飲:
柚子蜜糖伯爵茶 (跟餐$58)
朱古力雪糕特濃咖啡 (跟餐$24)
Movenpick 朱古力雪糕同咖啡真係好夾,而且側邊仲附上塊杏仁餅送咖啡。