2022-09-05 125 views
我朋友喺上個星期同我講話新蒲崗開咗呢間麵包店 有好多唔同品種嘅bagel作為一個bagel控的我,梗係要即刻去睇吓咩料啦佢嘅人氣都非常之高崎我見到好多人都介紹佢嘅位置係非常之容易搵到嘅就係喺商場Mikiki嘅對面除咗唔同嘅比高之外仲有一啲相對特色嘅麵包就好似紫薯包,肉鬆包等等而且佢仲有買葡撻同埋蛋撻咁我嗰日呢就買咗三個比高同埋一個葡撻同呢度嘅比高都有好多種唔同嘅口味簡直係花多眼亂!Bagel煙un度好高而且係好飽滿嘅感覺所以拎上手係好重手!絕對唔會係一啲普通嘅麵包體用焗爐焗返熱佢嘅話呢外表會比較乾身一啲但係會有一種外脆內院嘅感覺如果用水晶翻譯嘅話回彈力就會高啲 食落去就會比較鬆軟呀今次我所選擇嘅三款嘅呢分別係伯爵無花果乳酪無花果唔會好甜加埋伯爵茶嘅香味 食落去係酸酸甜甜咁樣呢個啊簡直係Perfect match由於我係好鍾意食黑芝麻嘅人嚟嘅所以我就揀咗焙茶黑芝麻味佢嘅黑芝麻味係非常之香濃 完全係我杯茶!而另一個我就叫咗墨西哥辣椒!呢個係比較少喺出邊街買到估唔到佢嘅口味係相對嘅特別佢裏面係充滿着唔少嘅辣椒但又唔會話辣到好搶,夠特別下次我會再嚟試吓買過第二啲唔同嘅口味
作為一個bagel控的我,
梗係要即刻去睇吓咩料啦

佢嘅人氣都非常之高崎我見到好多人都介紹
佢嘅位置係非常之容易搵到嘅就係喺商場Mikiki嘅對面

咁我嗰日呢就買咗三個比高同埋一個葡撻
同呢度嘅比高都有好多種唔同嘅口味

簡直係花多眼亂!

Bagel煙un度好高而且係好飽滿嘅感覺

由於我係好鍾意食黑芝麻嘅人嚟嘅
所以我就揀咗焙茶黑芝麻味
佢嘅黑芝麻味係非常之香濃
完全係我杯茶!
而另一個我就叫咗墨西哥辣椒!
呢個係比較少喺出邊街買到
估唔到佢嘅口味係相對嘅特別
佢裏面係充滿着唔少嘅辣椒但又唔會話辣到好搶,夠特別

下次我會再嚟試吓買過第二啲唔同嘅口味