2022-11-19
神石美國Prime牛扒🇺🇸 $119 (200g)好味指數:8.5/10200克牛扒🥩都算大塊,呢一隻上面有啲筋嘅紋路,但係食起上嚟一啲都唔會韌👍🏽,而且肉質好彈牙,口感偏結實。就算石燒🔥燒咗咁耐,都非常夠熱,咬落去都算有🐮牛味,而且都幾厚切,個人喜好鍾意落啲岩鹽同埋黑椒食,唔需要點燒肉汁已經好足夠。美國黑安格斯牛膈肌🇺🇸 $129 (200g)好味指數:9/10而呢一款亦都非常🥩厚身,反而呢一隻就算燒咗咁耐裏面都係紅紅哋,所以我好喜歡佢嘅😍生熟度,而且呢一款比啱啱嗰款牛味🆙濃厚,咬落去肉質比啱啱嗰隻淋啲,所以我鍾意呢款多啲。出邊有一個自助吧,有無限嘅🍚白飯,飯素任加,淨係呢個已經好加分。另外湯🥣就有傳統嘅麵豉湯,同埋泡菜🐮牛肉湯,麵豉湯味道發揮正常,反而泡菜牛肉湯有驚喜🤩,飲落去好似羅宋湯嘅味道,但係🌶️辣辣地好開胃,入邊仲有大量🧅洋蔥🥔薯仔粒泡菜同牛肉粒,淨係食配菜都飽。而沙律🥗就有兩款俾你選擇,椰菜絲沙律,🌽粟米🍍菠蘿粒沙律,醬汁可以選擇千島醬,芝麻醬,醋等等,自己鍾意落咩就落乜,非常方便。温馨提示:Openrice 網上Book 枱有89折
$119 (200g)
好味指數:8.5/10
美國黑安格斯牛膈肌🇺🇸
$129 (200g)
好味指數:9/10
温馨提示:Openrice 網上Book 枱有89折