2022-04-23 279 views
今日陽光明媚🌞,相約好友去城門水塘郊遊。行咗幾個鐘,心情舒暢,圓圓的肚腩都唔見埋☹️。唔得😡!要立即餵返脹佢!我哋今日決定健康到底💪🏽、綠到底🌱,於是揀咗Green Common🌿。我叫咗芝脆焗豬扒飯($78)。吓?又話素?無錯,其實佢真身係純素芝士茄汁焗吉列新·豬扒飯嚟嘅。嘩!賣相同茶餐廳快餐店食開嘅焗豬扒飯毫無分別。厚厚嘅芝士番茄醬,大大塊嘅炸新豬扒,真係令人食指大動,流晒口水。淨睇賣相你真係估唔到佢係素豬扒,90%似真·豬扒。口感同真·豬肉都有80%似,煙韌彈牙有咬口。味道都有70%似,炸得酥脆香口,當然肉味無真·豬肉咁香,但其實唔特別講都未必能夠分辨得到,特別喺茄汁同芝士都會混淆味覺。飯底唔係普通白米,而係用咗紅米,十分健康。整體來講,性價比高👍🏽朋友都食到舔舔脷!高質素食餐廳,值得繼續支持!Let’s Go Green! Let’s Eat Green!

芝脆焗豬扒飯
2022-04-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
芝脆焗豬扒飯