2018-08-04 74 views
今晚同屋企人去青衣行街,發現原來青衣城二期嗰邊有一間茶餐廳,睇OpenRice啲人嘅評價都唔錯,所以就決定去嗰度食晚餐。我哋叫咗芝士鹹牛肉奄列甜包,招牌手撕雞飯,避風塘炒公仔麵,咖喱牛肉飯同埋生炒骨。嘢飲我哋就叫咗熱檸水,雜果賓治,紅豆冰。甜品我哋就叫咗鴛鴦奶凍同埋薑汁焦糖燉蛋。芝士鹹牛肉奄列甜包:呢個甜包真係好好食,佢啲鹹牛肉配埋芝士好夾,而且仲好juicy ,推薦大家要食。招牌手撕雞飯:咁多個主食之中我就最鍾意呢個手撕雞飯,佢個雞一啲都唔鞋,好滑, 仲好多汁!避風塘炒公仔麵:本身朋友啊點呢個公仔面嗰陣時,我就覺得個公仔麵一定會好淋,但係佢比想像之中好食,個面一啲都唔淋,而且仲幾惹味喎,不過就有少少喊。咖喱牛肉飯:個咖喱都唔算辣,啲牛肉都幾入味。生炒骨:個人就覺得呢個生炒骨有啲酸,但係個肉質都OK,菠蘿好甜。飲品:正常茶餐廳水準。薑汁焦糖燉蛋:個薑汁焦糖燉蛋好好味,平時食焦糖燉蛋都會覺得有啲膩,但係配埋個薑汁,就中和左,推薦大家食。而且上面仲有豆腐雪糕,都幾好味。鴛鴦奶凍:呢個甜品都幾好味,最鍾意佢唔係好甜,而且好重鴛鴦味,如果鍾意飲鴛鴦,應該都好鍾意食。

芝士鹹牛肉奄列甜包:

招牌手撕雞飯:

避風塘炒公仔麵:

咖喱牛肉飯:
個咖喱都唔算辣,啲牛肉都幾入味。

生炒骨:
個人就覺得呢個生炒骨有啲酸,但係個肉質都OK,菠蘿好甜。

飲品:
正常茶餐廳水準。

薑汁焦糖燉蛋:

鴛鴦奶凍:

2018-07-19
$120 (Dinner)