2019-01-03
近排天氣轉涼最好梗係打邊爐啦😎打邊爐又驚熱氣,朋友就介紹左呢間藥膳火鍋。呢間火鍋賣點係木桶火鍋,杉木既木桶話係可以‘吾上火’,講到咁好梗係要試下啦!😆😆環境都ok 喎😍有幾款晚市藥膳火鍋套餐,我地就點左聽落最吸引既花膠螺頭藥膳雞鍋($298)個套餐本身包左幾樣野,除左半隻雞,仲有手工餃同丸各4款、即炸魚皮同響鈴同埋一碟牛,另外仲可免費追加野食同飲品。先講個湯底,係擺任何野食之前,個侍應會幫你係木桶既隆bug湯,因為木桶底部擺左石樁,係d隆出黎既湯係飛左油,所以d湯係勁清,飲落係超鮮甜,比起一般藥膳火鍋既湯底更加出色,值得一讚!😋😋野食都幾高質,個人最鐘意個4款手工丸,真材實料,各有特色,我最鍾意既一款係蝦乾墨魚丸😍食落好惹味。另外仲有一個芝心牛丸都幾好食😋仲有魚皮、響鈴同油炸鬼😍😍其實細食既話食套餐既野都好夠,但見佢免費追加都幾多選擇(雖然免費加既係普通邊爐既配菜),但我地都追加左d菜同少少丸。最後要讚既係服務,店員好nice同有禮貌呀!又會主動幫你切雞、加湯、加野飲、調較火鍋既火候,咁貼心既服務加晒分👍🏻👍🏻👍🏻
環境都ok 喎😍
仲有魚皮、響鈴同油炸鬼😍😍