2022-07-14 46 views
棠記海鮮小廚屯門三聖村豐漁樓地下10-11號 今日入左黎屯門三聖邨探朋友,難得咁耐無見當然一齊食埋飯啦,唸住近近地就係佢屋企樓下試下呢間小炒啦,估唔到又幾有驚喜wo好出色菠蘿咕嚕肉每一舊咕嚕肉都炸得香脆可口,夠晒鑊氣,配合埋醬汁造成拉絲既效果,食落酸酸甜甜咁,非常開胃。。而菠蘿係選用新鮮即開既,再加上微烤過後,更加可口招牌鹹鵝見到鹹鵝係餐廳既招牌菜式當然要試下啦,絕對唔會令你失望,感覺有啲似鹵水,不過呢個較為濃味,而鵝肉既肉質鮮嫩,配合埋餐廳秘製既醬汁好夾豉油皇鵝腸呢個非常大碟份量十足,最底下有芽菜墊底,而鵝腸食落感覺爽脆,有嚼口唔會韌,值得一試椒絲腐乳炒通菜通菜非常新鮮而且夠晒大碟,離遠已經聞到濃濃嘅腐乳香味,加上大廚夠晒鑊氣,無得輸呀
棠記海鮮小廚
屯門三聖村豐漁樓地下10-11號