2008-12-03
今日又o係open serach for my Lunch。係天后做左11年,都未入過"順"。由於佢無窗,好似好貴好神秘。唔敢try。今日睇倒話三文魚子海膽飯+冷烏冬,$100上下。可以一試!事關我老婆好鍾意食 三文魚子 & 海膽,我甘錫佢,梗係自己試下先啦!一入去,坐左9成!又話Financial Crisis???成舊水個Lunch都甘多人ge!?Waitess比個Sushi Bar 我坐,D魚生好新鮮。唔錯。但Sushi Set 要$140。加上今次我係為老婆試食! 都係Order 1) 三文魚子海膽飯+冷烏冬 $100Order后,味噌湯先到。湯加左白蘿蔔,唔會好咸。味噌濃度適中,唔錯!等左一陣,三文魚子海膽飯黎o刺。放得唔錯,外觀吸引。先試下粒三文魚子,姨?外皮好脆、鹽漬但味偏淡而唔腥。新鮮!再試下海膽,味道適中、唔太濃,亦明顯係新鮮ge食材!我先將D wasabi 夾開,再撈好三文魚子&海膽&飯。一食,咬開三文魚子 D汁+海膽,大家都唔會搶,好稠和ge味道!!正!!之后一DD加入Wasabi,一啖啖撈,Wasabi 係生磨,第一啖落多左wasabi,好刺,即刻拎起杯茶。姨?
今日睇倒話三文魚子海膽飯+冷烏冬,$100上下。可以一試!

都係Order

1) 三文魚子海膽飯+冷烏冬 $100

Wasabi 係生磨,第一啖落多左wasabi,好刺,即刻拎起杯茶。姨?刺辣一閃即過!上等Wasabi !好好味ge三文魚子海膽飯!

飯食完,冷烏冬先上。幾好。D烏冬好咽韌!夠涼!簡單但同樣出色!

唯一欠缺ge,未送上雪糕作甜品
$110 (Lunch)