2017-01-23
要提早一個鐘頭前取位, 多謝細佬佬一早取位今天他帶我試 dessert buffet, 開頭想有咩咁值得帶我試!侍應生帶我地到枱, 櫈是軟皮梳化椅, 整潔枱布, 上面一小瓶花做點緻, 環境優雅不過D鹹甜點陸續放上自助餐檯上, 你就會明白款式之多, 精緻的程度, 真的是值回票價鹹點甜點共約有30 款之多, 大多是一口一件, 還有侍應生發現部份款式拿哂, 就會即時不停添加, 務求所有顧客都取到所要的食物因為款式種類之多, 我介紹幾樣我覺得好味俾大家鹹點:一口三文治、一口牛角酥 、 pizza 、一口漢堡包三文治: 有三文魚 、蛋沙律 、雞肉 、芝士, 麵包整塊都全塗滿了牛油,蕃茄、蔬菜及其他 材料都新鮮, 三文魚同雞肉同個三文治一樣咁大, 就知幾落本啦!牛角酥 & 漢堡包: 牛角酥外脆鬆軟, 不油膩;漢堡包:外脆內軟, 餡料全都是有三文魚 、蛋沙律 、雞肉 、芝士款式, 蕃茄、蔬菜及其他材料都新鮮, 肉類多到個牛角酥/漢堡包放不下pizza:有食物燈照著保溫, 外脆茄醬味濃, 材料亦多甜點: 一口果撻、一口泡芙 、焦糖布甸、芝士蛋糕、 tiramisu果撻: 新鮮生果做, 鮮甜, 撻皮鬆
因為款式種類之多, 我介紹幾樣我覺得好味俾大家
鹹點:一口三文治、一口牛角酥 、 pizza 、一口漢堡包
pizza:有食物燈照著保溫, 外脆茄醬味濃, 材料亦多
果撻: 新鮮生果做, 鮮甜, 撻皮鬆脆
泡芙:外脆內cream豐富
焦糖布甸:布甸滑,上面的焦糖燒得很合到
芝士蛋糕:芝士味濃, 餅底夠脆
tiramisu :表面超多咖啡粉, 蛋糕軟綿綿的,很正