2023-11-10
環境日式設計非常典雅舒服,喜歡日式盆栽好有格調,師傅都係日本人!好有身處日本feel🇯🇵.最喜歡有sake pairing,清酒和食物配合得好,味道各自會提升一個層次!.頭盤potato salad,沙律上面插滿自家製嘅薯片,脆卜卜好好食😋薯仔沙律加入煙肉變得特別有咬口,入面有流心蛋滿驚喜😍另一碟sashimi用上油甘魚,配搭Yogurt ginger sauce 和蔥油,再加上青蘋果,清新開胃!而第一款配搭的清酒Yukiotoko係比較balance,同食物非常搭!.再粟米勁有驚喜!外層脆卜卜滿滿牛油和焦糖香,好耐無食過咁好食😋雖然好邪惡但都食哂🤣snow crab chawanmushi 啖啖蟹肉好滿足,紫蘇葉口味清新👍🏻第二款清酒kubota senjyu 就比前面個款strong and dry 少少,一啖清酒一啖美食好享受😌.下碟Pork katsu sando,即吉列豬扒三文治,包脆口,豬扒厚肉又juicy,配上日式燒汁甜甜地我喜歡💕第三款清酒千壽久保田真心幾勁😂岩哂好酒的我🍶.最後送上甜品Homemade icecream,再配搭甘辛梅酒 ginkoubai,估唔到甜和辣
最後送上甜品Homemade icecream,再配搭甘辛梅酒 ginkoubai,估唔到甜和辣又意外地match!好新鮮的嘗試🤩
成餐飯感覺好棒,每一個菜式清酒配搭都好有心思,店員非常熱情款待,到最後店員廚師會同全店顧客一齊乾杯氣氛好好!仲會不停問我地夠唔夠酒飲🤣最後店員師傅都出來送我哋走好窩心❤️真心好有heart日式小店