2016-08-14 1818 views
以前好鍾意黎親荃灣就幫襯呢間泰國菜,仲睇住佢愈做愈大開分店,但估唔到今次黎番呢間地舖,會差左咁多!首先佢開咗另一個位置,多咗好多枱,的確冇以前等位等好耐嘅情況,但係佢廚房冇加大、人手冇多,其實等出菜嘅時間都喺度!食到一半先記得影相。以前好鍾意食呢度嘅蒜蓉包,鐘意佢夠多蒜蓉夠熱辣辣,點知今次等咗半個鐘先上嘅第一樣食物,會係凍嘅,而且水準差咗咁多!可能唔夠人出菜,而且座位同廚房都有一段距離,所以D菜黎到已凍!呢碟好彩夠熱,不過太辣,我食咗一啖就冇食,其餘成碟由朋友清咗!個咖喱汁有用蛋汁煮,係幾滑幾香口,可惜元貝係完全唔入味,食落有D淡!串燒就豬牛雞都有,都係唔夠熱,不過加埋醬汁味道還可以。總括來說係失望。荃灣泰國菜一定有更好選擇。今時唔同往日,要擴充生業都要管理好人手服務同保持食物質素,否則會生熟客都慢慢流失。
蒜蓉包
食到一半先記得影相。
海鮮濕炒河
咖喱炒元貝
串燒
串燒就豬牛雞都有,都係唔夠熱,不過加埋醬汁味道還可以。

總括來說係失望。荃灣泰國菜一定有更好選擇。
2016-08-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)