2018-06-04 849 views
係鐘聲球場隔離,就會搵到滔滔甜品,店入面係充滿住懷舊既氣息,由裝修到枱櫈擺切,餐廳都一絲不苟枱上面清楚睇到甜品餐牌連個餐牌都係有濃厚既復古風先黎個傳統糖水,入面有幾粒湯丸,芝麻味尚算濃,如果湯丸可以再煙韌d就好喇呢個就鋪滿桃膠,係美容界近期興起一種食材,據稱滋陰養顏,功效可媲美貴價的燕窩、花膠桃膠含有非常豐富的植物性膠原蛋白,具嫩滑肌膚及增加皮膚彈性效果,兼通血脂降膽固醇,難怪廣受 OL 歡迎而且木瓜又夠哂甜正呢碗甜品就包羅萬有,一次過滿足左好貪心既我有豆腐花、淡紫色既芋圓、橙黃色既地瓜圓、黑糖珍珠、紫薯西米,最後我仲揀左個香草雪糕,$33蚊已經有多款食材,真係物超所值!入口即融既豆花,豆香味十足,一d豆腥味都冇,芋圓同地瓜圓比較偏軟,但仍有口感,亦帶有淡淡的香氣加埋有咬口既珍珠同消暑既雪糕,真係好透心涼架另一碗就揀甜入心既芒果呢款就較為清甜滋潤第一次食清心丸,原來佢係透明狀、煙煙unun咁一顆顆嬌小既西米露係碗入面發出晶瑩剔透的光澤,上面仲有西瓜、椰果、芒果、哈蜜瓜添而呢度既仙草凍即係涼粉,但唔係切成一粒粒,而係成舊碗形既涼粉,食落係非常滑架
枱上面清楚睇到甜品餐牌
連個餐牌都係有濃厚既復古風
石磨芝麻糊湯丸
而且木瓜又夠哂甜
木瓜雪耳燉桃膠

呢碗甜品就包羅萬有,一次過滿足左好貪心既我

入口即融既豆花,豆香味十足,一d豆腥味都
另一碗就揀甜入心既芒果
呢款就較為清甜滋潤
腐竹馬蹄清心丸
第一次食清心丸,原來佢係透明狀、煙煙unun咁
鮮雜果西米露
鮮雜果仙草凍
2018-05-26
$33 (Last Night Supper)
石磨芝麻糊湯丸
木瓜雪耳燉桃膠