2023-07-03 77 views
和朋友來到元朗雞地鳳琴街搵食,佢想食螺螄粉,咁剛剛新開一間叫嗦爸螺螄粉!咁就入去坐下,店舖唔大,約二十幾個位,餐牌都只係得一頁,但係老闆好好傾,仲介紹咗我哋食餐牌上面冇嘅炸豬手同埋串燒,咁我哋就選咗嗦爸全家福螺螄粉和螺螄粉自選配料,飲品就選豆漿和二鍋頭汽水!全家福螺螄粉好快就嚟到!因為選咗bb辣所以首先就試下原味啲湯,湯味好濃好鮮甜,筍蝦亦都好爽脆,樣樣配料都有一啲!食落亦都好滋味,當然最特別都係隻炸蛋啦,同碗麵一樣咁大!索滿湯嘅時候真係超好食;自選我哋就揀咗魚腐,都係用嚟索湯食,而胸爽油就真係好爽脆好特別;豆漿都算容易濃郁,二鍋頭汽水真係好特別,完全有飲中國白酒嘅風味,好香嘅米酒味!而最好食都係嗰隻炸豬手,好有膠質好脆口,墊底嘅炸腐竹片真係好似薯條咁樣脆卜卜,至於串燒雞皮,雞軟骨同埋排骨,各有各嘅好味要來送啤酒就真係一流啦!

炸豬手

自選配料螺螄粉

串燒

胸爽油

蘋果醋配炸豬手

二鍋頭汽水

豆漿
2023-06-10
$100 (Dinner)
炸豬手
自選配料螺螄粉