2023-07-24 141 views
天氣咁熱,佢地嘅空調就成為我地救星。一坐低,馬上有服務員過嚟幫我地傾計,解釋咗今日嘅特色菜式。我地迫不及待地揀咗自助海鮮蒸氣放題,龍蝦、大頭蝦、安格斯牛肉同帶子通通唔放過。啲食材新鮮又豐富,我哋個個肚餓得嚟。開始食之前,先試咗一份生菜包。包住新鮮蔬菜同燒烤過嘅肉,食落肉汁咸香,一口咬落真係爽。食完後,我地就忍唔住跳入正題    海鮮蒸氣放題。啲海鮮嘅新鮮程度真係令我驚嘆,大隻嘅龍蝦同大頭蝦仲帶住咸味,啲肉嫩滑又鮮甜。仲有邊度有安格斯牛肉,即叫即燒,個個都好正,肉質嫩滑,完全唔會太膩。帶子亦係新鮮嘅,入口即化,真係個個都食得滿足。身邊嘅朋友都開心到不得了,大家嘻嘻哈哈食得好開心。傾下計,有啲同行人士話食完咁多海鮮會太濕熱,建議食啲清涼嘅甜品。於是我地決定結束呢個美味嘅海鮮盛宴,黎杯芒果西米露同布丁。真係大滿足啊!嗰啲新鮮嘅海鮮同美味嘅燒烤牛肉,食落真係一絕!而且同朋友一齊食,氣氛更加愉快

2023-07-03
Type of Meal