2018-03-31 745 views
仲好記得之前酥妃皇后喺九龍城開嘅時候 好多網媒報章雜誌都係度宣傳佢嘅酥皮 嗰陣我都有趁熱鬧咁去咗九龍城食 上次食完覺得真係好好食所以今次經過上環見到原來附近都有一間所以就專登行咗過去 一去到門口見到店員喺度放緊啲鮮奶撻上去個貨架度 望落去好似係新鮮出爐嗰種感覺咁 所以就決定咗今次要試依個鮮奶撻 店員會問你係喺度食定攞走 如果你係喺度食嘅話佢就會俾啲個木盆你 攞走的話呢就會係比一個紙袋你裝住今次一攞上手已經感覺佢係凍嘅 唔係話凍嘅撻唔好食 但係新鮮出爐嘅真係會好好多 今次其實比上次失望左 因為佢完全唔好食 首先鮮奶撻嘅鮮奶味唔足夠 而且酥皮都唔係好夠酥 已經冇咗上次嗰種好厚酥皮嘅感覺 唔知係咪因為分店嘅問題 所以下一次我都係唔會喺上環呢邊食☹️☹️☹️