2023-08-10
新記雞粥開到去屯門 分店水準keep到食開元朗新記,同另一半嚟巴倫紐睇戲,見到呢到都有間新記,開頭仲以為唔係同一間,但見到貴妃雞粥menu就認得啦,裝修好新好靚,同埋d姐姐服務都好好。由於我想食貴妃雞粥、魷魚酥同煎腸粉,我伴侶就想食小菜,佢就叫咗咕嚕肉同椒鹽豬扒,一間餐廳,不同風格都有得提供,真係有驚喜!分店嚟講,佢嘅貴妃雞粥、魷魚酥同煎腸粉味道係一模一樣,雞肉一樣好入味同嫩滑,粥煲得好綿好滑,水準keep到,魷魚酥大大碟,外脆而不過火,煎腸粉香口耐上麻醬,無得頂!咕嚕肉同豬扒一上枱,嘩左聲,呢個價錢嚟講,居然有咁大碟!而且味道夠,有火侯,無得輸啦,叫埋兩杯凍奶茶同凍檸茶,一絕!唔好以為開分店就會唔同味,老闆係好野,睇得出係好用心經營,抵佢分店愈開愈多,作為元朗老顧客都無失望。