今日放工突然間好想食牛腩河,路過荃灣就緊係要食潮龍園上一次朋友推薦我黎堂食覺得味道好好,湯又好濃,牛腩分量又足!今次由於夜晚無得堂食,都擔心外賣質量會有所下降首先我叫左一個45蚊既崩沙腩河粉,由於外賣同埋行番屋企路程都要10分鐘,所以要求分湯(+2蚊)番到屋企一打開覺得牛腩分量都好足,同埋湯底都好濃,不過就無堂食咁熱等我將D湯加入個河粉度就開餐,牛腩依然保留到堂食水準,肥瘦適中,又好重牛味,又唔會太硬或者太林。岩岩好!湯底就好濃郁,我就咁飲左啖都覺得幾好飲!如果係荃灣又想食牛腩河絕對要試下呢間不過唯一缺點就係夜晚外賣自取等左20分鐘,可能人手不足同埋太多單既原因
今次由於夜晚無得堂食,都擔心外賣質量會有所下降

湯底就好濃郁,我就咁飲左啖都覺得幾好飲!

如果係荃灣又想食牛腩河絕對要試下呢間
2022-03-19
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)