2020-02-05 419 views
朋友見到新假期介紹小店話有炸饅頭好好味麻辣又好似好好味專程過黎試下大概十二點九左右到,等位大約半小時,小店要等位絕對明白。我地三位分別叫左,主食:1.麻辣手撕雞湯米線2.招牌鴨片麻辣湯米線3.麻辣豬頸肉煎蛋飯小食:1.炸燒賣2.炸饅頭3.麥芽滷水雞翼首先湯底Okay唔算辣,1. 手撕雞都還可以,雞肉軟身的。2. 鴨片厚身的,有兩塊唔知點解特別硬?肉質係鞋颯颯。(米線~個質感勁奇怪一pat pat咬落去勁淋,好似煮左好耐就黎會溶咁)3. 豬頸肉硬!最特別係飯竟然都係硬,有啲仲好似生米咁成碗飯都好難食~一間餐廳連焗飯都可以難食真係好難做到....重點來了!!小食1. 炸燒賣硬到咬唔到,如果要形容就係~呀婆食應該食唔到。硬過佢用黎擺燒賣隻碟!2. 炸饅頭我地唔知佢係燶到硬定係佢係脆😓?炸饅頭係深啡色的,唔用超多煉奶係一啖都食唔到落去。我地淨係知勁油~~表面勉強咬到,都係硬不過好過燒賣少少。食完呢兩碟炸物個口係損哂😰3.雞翼係凍食,雞翼又係硬既~雞翼係完全無味道,食唔到佢有滷水味亦無麥芽既味~食完之後返到屋企我地三位都肚痾超級肚痛。
朋友見到新假期介紹小店
話有炸饅頭好好味
麻辣又好似好好味
專程過黎試下

大概十二點九左右到,
等位大約半小時,小店要等位絕對明白。

我地三位分別叫左,
小食:
1.炸燒賣
2.炸饅頭
3.麥芽滷水雞翼

首先湯底Okay唔算辣,
1. 手撕雞都還可以,雞肉軟身的。
2. 鴨片厚身的,有兩塊唔知點解特別硬?
肉質係鞋颯颯。
3. 豬頸肉硬!最特別係飯竟然都係硬,
重點來了!!小食

我地淨係知勁油~~表面勉強咬到,都係硬不過好過燒賣少少。
食完呢兩碟炸物個口係損哂😰

食完之後返到屋企我地三位都肚痾
超級肚痛。
2020-01-19
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$85 (Lunch)