2014-02-14
初三團拜,朋友一早訂左鳳城話依度抵食夾大件,果然冇介紹錯!乳豬全體,皮脆肉嫩,伴碟海浙又多發財好事,髮莱入味爽口,蠔豉大大隻又炆得淋,鴨腳入口溶化,豬利夠淋。蜜糖豆炒帶子,豆新鮮又爽脆,帶子大大粒火喉[]岩[]岩好保留到肉汁,肉又鮮嫩蒸深海大班頭腩,蒸[]既時間掌握得好,所以咁大條魚[]既肉都咁嫩滑,又鮮味,炒球唔洗再講都係一個字花膠煲雞湯,夠火口,我地連湯渣都食埋蝦多士炒奶,蝦係成隻放係麵包上面炸,唔係坊間個D壤D蝦膠就算,奶炒得又滑又香又有奶香。炸子雞,皮脆肉嫩,雖然話有禽流感冇活雞賣,但係依度隻雞一樣咁好食喎!點解呢?糯米飯,係全晚做得最普通[]既,因為臘味唔夠香,飯又硬左少少。干燒伊麵,味道調得[]岩[]岩好,炒得夠乾身。重頭戲就係西米焗布甸,依度[]既布甸出晒名,熱辣辣,又唔會太甜滑嘟嘟,(畢)遲D都冇呀!包啤酒,汽水,茶芥,加一都係約$4000
乳豬全體,皮脆肉嫩,伴碟海浙又多
蒸深海大班頭腩,蒸[]既時間掌握得好,所以咁大條魚[]既肉都咁嫩滑,又鮮味,炒球唔洗再講都係一個字[正 ]
花膠煲雞湯,夠火口,我地連湯渣都食埋
干燒伊麵,味道調得[]岩[]岩好,炒得夠乾身。
重頭戲就係西米焗布甸,依度[]既布甸出晒名[正],熱辣辣,又唔會太甜滑嘟嘟,(畢)遲D都冇呀!
包啤酒,汽水,茶芥,加一都係約$4000