2014-05-21 593 views
今日喺呢頭做完社會服務,放工時真係超肚餓~一邊行一邊搵食,就喺呢個時候比我見到呢間舖頭~外表佈置好簡單~好明顯唔會靠個樣搵食,佢寫名係食川菜~真係好吸引我~好快就決定一試~坐下睇睇餐牌~真係好難取捨,我冇咩要求~但求佢夠正宗~夠辣~問問服務員呢到D辣係咪真係好勁~佢緊係話係~我發覺我又問左個好冇意義的問題... V__V 服務員姐姐話唔夠辣可以再加~呢到叫餸好似車仔面咁,要乜點乜~最後我點几個中辣餃子羊肉手撕鷄米線~仲加左件四川燒魚中辣餃子羊肉手撕鷄米線~米線煮得淋左少少,有少少爛的感覺, 餃子相信係自家製,D餃子皮都几厚~菜肉饀感覺少左D,羊肉片有羊味唔係太羶,但煮得耐左少少,太熟了~手撕鷄份量同味道都要用心感受~因為少得太微弱~整體感覺係湯水太多~顯得餸同米線太少食左兩啖都係覺得唔夠辣,就問服務員姐姐加辣~佢好疑惑咁望左我一野,之後先拎左少少麻辣比我~結果加左辣都唔覺辣~有點失望四川燒魚 - 喺燒淡水魚上面加上七味粉,食唔出辣味又冇乜魚鮮味~出品新穎但口感奇怪,總括黎講..算係見識過佢的出品~可能我對佢地的辣太有信心~所以更覺失望~真心希望佢地他日可以有所進步
今日喺呢頭做完社會服務,放工時真係超肚餓~
一邊行一邊搵食,就喺呢個時候比我見到呢間舖頭~
外表佈置好簡單~好明顯唔會靠個樣搵食,
佢寫名係食川菜~真係好吸引我~好快就決定一試~
問問服務員呢到D辣係咪真係好勁~佢緊係話係~
呢到叫餸好似車仔面咁,要乜點乜~
最後我點几個中辣餃子羊肉手撕鷄米線~仲加左件四川燒魚
結果加左辣都唔覺辣~有點失望

真心希望佢地他日可以有所進步
2014-03-13
$120 (Dinner)