2021-03-15 468 views
第一次食中東菜,平時係旺區都唔會特別去搵。今次黎到愉景灣酒店,嘗試下異國風情所以就試下哩個中東菜。貓仔對中東菜有的啲抗拒🤔🤔,但係樹懶仔反而覺得幾惹味。我地總共嗌左四個菜,但呼籲各位人數唔多真係唔好叫咁多,因為佢份量都幾大同埋菜式會配一份主食。自從開左哩個IG之後,樹懶仔同貓仔已經肥咗好多,希望大家食好西野既同時都要注重體態🤪希臘雜菜沙律💰62由於想降低自己嘅罪惡感所以我地就叫左個雜菜沙律,配菜新鮮,加埋菲達芝士酸酸地非常開胃。芝士咖哩菠菜💰73菠菜加埋切得好似板豆腐嘅芝士,食落好香口。印度米比較長身同彈牙,乾身而且較鬆散,配咖哩醬汁一流。同我地平時食開嘅泰國米日本米唔同。樹懶仔個人幾中意呢一味。烤雞肉薯條💰73雞肉烤得咸香,食落有dd乾身但加埋薯條配搭埋個薄荷大蒜汁, 味道濃郁。至尊薄餅(9吋)💰98土耳其火腿,牛肉意大利辣香腸,洋蔥,番茄同埋蘑菇等⋯薄餅底同平時食開嘅唔同,比較似餅乾,口感介乎於薄同厚批嘅中間。PS: 醬汁係薄荷同大選特製而已成,貓仔非常抗拒呢隻味,以上都係樹懶仔個人見解。

希臘雜菜沙律💰62

芝士咖哩菠菜💰73

烤雞肉薯條💰73

至尊薄餅(9吋)💰98
土耳其火腿,牛肉意大利辣香腸,洋蔥,番茄同埋蘑菇等⋯